TOEFL iBT Listening Practice Test 01 From Barron’s TOEFL iBT

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 From Barron’s TOEFL iBT 13th Edition

The Listening section tests your ability to understand spoken English that is typical of interactions and academic speech on college campuses. During the test, you will listen to conversations and lectures and answer questions about them. There are two conversations and four lectures on the short format and three conversations and six lectures on the long format.

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 Part 01

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 Part 02

Listening 1 “Learning Center”


1. What does the woman need?

A/ A meeting with Professor Simpson

B/An English composition class

C/An appointment for tutoring

D/ Information about the Learning Center

2. Why does the woman say this:

A/ She is worried that she cannot afford the service.

B/ She is trying to negotiate the cost of the sessions.

C/ She is showing particular interest in the man.

D/ She is expressing surprise about the arrangement.

3. Why is the man concerned about the woman’s attendance?

A/ If she is absent, her grade will be lowered.

B/ He will not get a paycheck if she is absent.

C/ She has been sick a lot during the semester.

D/ Her grades need to be improved.

4. What does the man agree to do?

A/ He will show the woman how to use the library.

B/ He will write some compositions for the woman.

C/ He will talk with the woman’s English professor.

D/ He will show the woman how to improve her writing.

5. What does the man imply about the woman’s teacher?

A. The professor is very difficult to understand.

B. He does not know where she came from.

C. Her students seem to like her teaching style.

D. He is familiar with her requirements.

Listening 2 ‘Geology Class”

6. What is this lecture mainly about?

A. A process for improving drainage systems

B. A comparison of different types of drainage systems

C. The relationship among the most common drainage systems

D. The changes that occur in drainage systems over time

7. Why does the professor say this:

A. To remind the students of the topic for today’s session

B. To indicate that he expects the students to read the textbook

C. To encourage the students to participate in the discussion

D. To demonstrate his respect for the students in his class

8. How does the professor introduce the dendritic drainage system?

A. By demonstrating how this very old system has evolved

B. By comparing it to both a tree and the human circulatory system

C. By criticizing the efficiency of the branches in the system

D. By drawing conclusions about the climate in the area

9. Why does the professor mention the spokes of a wheel?

A. To make a point about the stream beds in a trellis pattern

B. To contrast the formation with that of a rectangular one

C. To explain the structure of a radial drainage system

D. To give an example of a dendritic drainage system

10. In the lecture, the professor discusses the trellis drainage pattern. Indicate whether each of the following is typical of this pattern. Click in the correct box for each phrase.

Yes No
A. Parallel stream beds flowing beside each other
B. Stream beds with sharp 90 degree turns
C. Drainage from the top of a central peak
D. Hard rock formations on top of soft rock formations
E. Geological evidence of folding with outcroppings

11. What does the professor imply when he says this:

A. The test questions will be very difficult.

B. The students should read their textbooks before the test.

C. The basic patterns from the notes will be on the test.

D. The test will influence the final grade.

Listening 3 “Art Class”

12. What is the lecture mainly about?

A. The way that drawing has influenced art

B. The relationship between drawing and other art

C. The distinct purposes of drawing

D. The reason that artists prefer drawing

13. According to the professor, why do architects use sketches?

A. Architects are not clear about the final design at the beginning.

B. To design large buildings, architects must work in a smaller scale.

C. Engineers use the architect’s sketches to implement the details.

D. Sketches are used as a record of the stages in development.

14. What does the professor mean when she says this:

A. She is checking to be sure that the students understand.

B. She is expressing uncertainty about the information.

C. She is inviting the students to disagree with her.

D. She is indicating that she is in a hurry to continue.

15. Why does the professor mention the drawing of Marie Antoinette?

A. It is an example of a work copied in another medium.

B. Drawing was typical of the way that artists were educated.

 C. The sketch was a historical account of an important event.

D. The size of the drawina made it an exceptional work of art.

16. What is the professor’s opinion of Picasso?

A. Picasso was probably playing a joke by offering drawings for sale.

B. At the end of his career, Picasso may have chosen drawing because it was easy.

C. Picasso’s drawings required the confidence and skill of a master artist.

D. Cave drawings were the inspiration for many of Picasso’s works.

17. According to the lecture, what are the major functions of drawing?
Click on 3 answer choices.

A technique to remember parts of a large work

A method to preserve a historical record

 An example of earlier forms of art

 An educational approach to train artists

A process for experimenting with media

TOEFL iBT Listening Practice Test 01 From Barron’s TOEFL iBT
5 (100%) 11 votes

  • Wiki TOEFL

    Leave answer key and I will Check for you!

    • Swati K

      1-C
      2-A
      3-B
      4-D
      5-D
      6-B
      7-B
      8-B
      9-C
      10-YES- A B D and NO-C E
      11- C

      • Wiki TOEFL

        You Got 10/11, check below for your wrong answers.
        10- A,D,E: Yes | B, C: No

    • S K

      18-B
      19-D
      20-B
      21-C
      22-A

      23-B
      24-B
      25-A
      26-A
      27-A
      28-B

      • Wiki TOEFL

        You got 7/11. Please check below for your wrong answers.
        21 – A,C
        23 – C
        26 – D
        27- C

    • S K

      Hi..thanks for checking the answers..here are the remaining answers.
      29-C
      30-A
      31-B
      32-C
      33-B
      34-B
      35-C
      36-A,C
      37-A
      38-A
      39-D
      40-A
      41-C
      42-D
      43-D
      44-C,D
      45-B
      46-C
      47-D
      48-B
      49-C
      50-D
      51-C

    • S K

      12-C
      13-A
      14-A
      15-C
      16-B
      17- A, B, D

  • Paola

    where can I find the answers?

    • Wiki TOEFL

      Hi Paola, Leave your email & I will send you the detail solution!

  • PRACHI SHARMA

    Exactly,where can we find the answers?

  • Sonali Gupta
  • Sonali Gupta

    I need the answer key for this practice set.

    • Wiki TOEFL

      Hi Sonali Gupta, Please check your email

      • Kerem

        hi, could you please send me the answer key? [email protected]

        • Wiki TOEFL

          I just have sent email to you, please take a check

      • Krishna

        Hi..Can you send me the answer key for this exercise? Thanks a lot!

        • Wiki TOEFL

          Pl check your email!

      • Ahmad Hamid

        i need the answer key please
        [email protected]

  • Si Trang

    Please, May I have the answer key

    • Wiki TOEFL

      Hi Si Trang, Leave your email & I will send you the detail solution!

  • priyanka

    please send me the answer key

    • Wiki TOEFL

      Hi priyanka, I just have sent email for you, Please take a check!

  • PRACHI SHARMA

    [email protected] Please send the answer key.

  • 35.b
    36.a,b
    37.a
    38.a
    39.d
    40.a
    41.c
    42.d
    43.d
    44.b,d
    45.b
    46.c
    47.b
    48.b
    49.a
    50.b
    51.b

    Kindly send me the answer key. Thanks a lot in advance..!!

    • Wiki TOEFL

      You got 15/17. Please check your wrong answer below!
      36 – AC
      41 – D

  • Shakib Ahmad

    Dear Sir/Madam,
    How can i find the transcript of these listening .

    • Wiki TOEFL

      Please check your email, I just sent email to you.

  • Chloe

    May I have the answer key?? Thank you in advance!!!

    12- C
    13- A
    14- A
    15- C
    16- B
    17- A, B, D

    29- C
    30- A
    31- B
    32- C
    33- B
    34- B

  • madhavi

    Hello, May I have the answer keys.. Please?

    • Wiki TOEFL

      Check your email please, I just have sent email to you.

  • siddhartha

    hello can i have the answers?

  • can i have the answers?

    • Wiki TOEFL

      Hello siddhartha, I just have sent email to you, Please take a check

  • reynal

    Please , How can I find the transcripts?

    • Wiki TOEFL

      hi reynal, check your email, pl!

  • maria

    hye plz send me the anskey….

  • AkeelM

    can u plz send me the answer key ? here is my email
    [email protected]

    • Wiki TOEFL

      Hi AkeelM, pl check your email 🙂

  • Melissa Otazu

    can i have the answer sheet please [email protected]

    • Wiki TOEFL

      Hi Melissa Otazu, i just have sent email to you 😉

  • Carlos Masés

    Hello, thanks

    Can you send me the answer key please?, My e-mail is [email protected]

    • Wiki TOEFL

      Chec your email, Carlos Masés

  • Swathi U

    Hello, Thanks for the material. Can you please mail me the solutions for the same? Thanks 🙂

    • Wiki TOEFL

      Hi Swathi U, Pl check your emal.

  • Saad

    Hi
    Can you email me the solution keys for all 26 listening test?Thanks

    • Wiki TOEFL

      Hi Saad, I just have sent email to you.

  • prathap

    Hi
    Can you email me the solution keys for all 26 listening test?Thanks

    • Wiki TOEFL

      Hi, I just have sent email to you, please take a check!

  • Batsuren Ganbat

    hi, Could you please email me the answer keys. Because I’m really confused in all of the questions. Thank you.

    • Wiki TOEFL

      Hi, I just have sent email to you, please take a check!

  • salim

    would you please send me the solution. thank you

  • salim

    Hello, would you please provide me with the answers. [email protected]

    thank you

  • mostarworld

    Hi, could you please email me the answer keys? If possible, and also solutıons and transcripts?

    • Wiki TOEFL

      HI, I already sent the solution for you

    • Wiki TOEFL

      Hello Mostarworld,
      I have just sent the solution to your email. Please check it 🙂
      Thank you!

  • sanaz

    please send me answers, tank a million times

  • Ghada

    May I have the key answers please ?

    • Ghada

      this my e-mail [email protected]

      • Wiki TOEFL

        Hi, we have just sent you the solution, can you check it and comment below if you have any concerns!

  • Adrian Rodrgiuez

    Could you please send me the answers key for the Barron’s toefl ibt listening test 01-10
    this is my email [email protected]

    • Wiki TOEFL

      Hi we already sent the solution for you. Please kindly check it

      • Adrian Rodrgiuez

        Thank you so much, I’m practicing right now.

      • yadnesh

        Please send me answer key [email protected]

  • yadnesh

    Could you please send me answer key for all tests? my email ID is [email protected]
    Thanks for material

  • yadnesh

    Could you please send me answer key for all listening tests 1 to 10?

  • yadnesh

    Hello, please send my answer key, I would really appreciate.